Geschiedenis

De Caitewick Western Stables is in 2004 ontstaan in de plaats Kootwijkerbroek. De naam Caitewick vindt hier ook zijn oorsprong, want het is de Engelse vertaling van die plaats. In de eerste instantie was het puur hobbymatig gericht op het fokken van American Paint Horses, waarbij de nadruk lag op het introduceren van meer kleur en talent in de reining sport.
Met het importeren van de American Paint Horse hengst ‘I Cee Diamonds’ en 2 fokmerries ‘Sizzling Listo’ en ‘My Smokin Kick Deebar’ werd een start gemaakt met het fokprogramma.

In 2010 liep de hobby aardig uit de hand en verhuisde Henk Hendrikse (eigenaar) van Kootwijkerbroek naar Barneveld, waar hij een prachtige westernstal in Amerikaanse stijl liet bouwen. In 2013 ontstond er een samenwerking met de trainers Walter Bouwmeester en Petra van Ede, die samen met hun zoontje Mick op de locatie zelf kwamen wonen. Vanaf dat moment kwam de focus meer te liggen op de sport en het trainen van reining paarden. Door de groei van het bedrijf kwam in 2014 Miranda Hendrikse (zus) als manager in dienst, zodat Henk weer meer aandacht kon geven aan zijn wegenbouwbedrijf, Hendrikse Wegenbouw.

De Caitewick Western Stables is zeer bekend bij diegenen die de Reining sport beoefenen. Zij weten wie we zijn en waar we voor staan. Wij beschikken over een ideale trainingslocatie voor zowel non pro’s als professionals en spelen hierdoor een belangrijke rol in de sport.

Bij ons deskundige team staat de zorg voor de paarden centraal. Naast een optimale verzorging van uw paard is een goede service verlenen naar onze klanten toe ook erg belangrijk voor ons.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt